Marvel Actiefiguren

Home » Marvel Actiefiguren

Marvel, oorspronkelijk natuurlijk het bedrijf van de comicbooks, is bekend van veel superhelden. Spiderman, Hulk, Thor, de X-men. In de jaren 90 beleefde Marvel hoogtij dagen met een aantal ongekend populaire cartoons over haar striphelden, waaronder tekenfilm series van de X-men en van Spiderman. Een reeks van goedverkopende actiefiguren kwam hieruit voort, waarvan de reeks Marvel Universe, in de afmeting 3,75 inch, oftwel 10 cm de meest bekende was.

MCU films

Sinds midden jaren 2000, is Marvel gestart met een reeks Superhelden films, die het merk Marvel, en daarmee haar heroes, opnieuw een opleving in populariteit heeft gegeven. De aftrap was ongeveer in 2008, met de film Iron Man, als waren er eerder al Hulk-film gemaakt. Iron Man was echter ongekend succesvol en daarna volgde een reeks films over Captain America, Thor, en meer helden die uiteindelijk in verhaallijn allemaal samen zijn gekomen.

Voorbeeld van de 15cm series Marvel Legends figuren

Marvel’s actiefiguren

Marvel’s best verkochte actiefiguren lijn is momenteel de Legends Serie, die anders van De Universe figuren in de afmeting 6 inch is, 15 cm. In de afmeting van 10 cm is op dit moment ook de Retro lijn verkrijgbaar. Hoewel best in trek, is de kritiek op de Retro lijn dat de figuren veel, veel minder goed gearticuleerd zijn. Zo kunnen alleen het hoofd, schouders en bovenbenen draaien. In sommige webshops vind je nog steeds de restanden van de Marvel Universe serie. Evenals restanten die gemaakt zijn rond het uitkomen van specifieke films. Zo zijn er van de Avengers, Iron Man en Thor een aantal figuren gemaakt in de zelfde stijl van articulatie en afmeting als de Universe collectie. Deze collecties zijn beiden gemaakt door fabrikant Hasbro, die ook de Star Wars figuren en de figuren van G.I. Joe onder andere fabriceerd.

Voorbeeld van de Marvel Universe lijn van 10cm

Marvel Univers-lijn

Marvel Universe actiefiguren zijn onderdeel van een speelgoedlijn geproduceerd door Hasbro en zijn gebaseerd op personages uit het Marvel Comics-universum. De lijn omvat een breed scala aan personages, variërend van Avengers-helden zoals Captain America, Iron Man en Thor tot X-Men, Spider-Man en Guardians of the Galaxy.

De Marvel Universe-lijn werd in 2009 uitgebracht en heeft sindsdien verschillende iteraties gehad. De figuren variëren in grootte van 3,75 inch tot 6 inch en zijn ontworpen om te worden gebruikt als speelgoed of als verzamelobjecten. Ze worden geproduceerd met behulp van spuitgieten en hebben meestal beweegbare ledematen, waardoor kinderen en verzamelaars de figuren in verschillende posities kunnen zetten.

Bijbehorende accesoires

Sommige Marvel Universe figuren worden geleverd met accessoires zoals wapens, schilden, helmen en andere items. Veel van de figuren hebben ook speciale krachten of vaardigheden die worden weergegeven door hun kostuums of accessoires.

Sublijnen

Naast de standaardlijn van Marvel Universe-actiefiguren, heeft Hasbro ook verschillende sublijnen uitgebracht die zijn gebaseerd op specifieke evenementen of verhaallijnen uit de stripboeken. Deze sublijnen omvatten onder andere “Marvel Legends”, “Marvel Select” en “Marvel Infinite Series”. Deze sublijnen bevatten vaak figuren met meer gedetailleerde sculpturen en verfwerk, evenals extra accessoires.

De Marvel Universe-lijn van actiefiguren is populair bij kinderen en verzamelaars van alle leeftijden en biedt fans de mogelijkheid om hun favoriete Marvel-personages in huis te halen.